سفری به کنگان و جاذبه های گردشگری این بندر زیبا
به گزارش وبلاگ دیدگاه، بندر کنگان در استان بوشهر و در حوالی شهر بوشهر قرار گرفته است. برای تفریح در این بندر تماشایی ضروری است جاذبه های گردشگری این بندر را بشناسید .
جاذبه های گردشگری کنگان
شهرستان کَنگان یکی از شهرستان های استان بوشهر در جنوب ایران است. مرکز شهرستان کنگان، شهر بندر کنگان است.
در بندر کنگان در استان بوشهر شاهد تلاقی صنعت، حرفه و پیشۀ دیرینۀ ماهیگیری و همچنین کشاورزی خواهیم بود. در این بندر تماشایی مردم باهمت و پرتلاش این منطقه در زمین های حاصلخیز آن گندم و جو می کارند.
همچنین همسایگی این بندر پرنعمت با آب های نیلگون خلیج فارس سبب شده است ماهیگیری به پررونق ترین شغل در این ناحیه تبدیل شود.
آبگیر دره لیر در کنگان
آبگیر دره لیر اثری تاریخی مربوط به سده های اولیه پس از اسلام است که در تاریخ 1387 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
موزه بندر سیراف یکی از جاذبه های گردشگری کنگان
موزه بندر سیراف به همت اهالی این منطقه راه اندازی شده است که تاریخچه سیراف، توضیح احوال عظیمان و حاکمان این شهر و تعدادی ظروف قدیمی را در معرض دید عموم گذاشته است.
عمارت شیخ جبار نصوری
عمارت شیخ جبار نصوری، متعلق به خاندان نصوری است که قدمتی بالغ بر 200 سال دارد.
این عمارت بر روی تپه ای بلند و مشرف به دریا بنا شده است و دارای دو حیاط اندرونی و بیرونی و یک شاه نشین است و همچنین 18 تابلو از مجالس شاهنامه فردوسی در ایوان غربی این عمارت نقش بسته است.
شیخ جبار دوم پدر عظیم شیخ ناصر نصوری در اوایل دوره قاجار، این عمارت را احداث کرد.
دست کندهای تاریخی کوه های سیراف در کنگان
کاربری دست کندهای تاریخی کوه های سیراف مورد اختلاف باستان شناسان است. در شمال سیراف تپه هایی وجود دارد که تا چشم کار می نماید، در آن حفره های متعدد و کنار هم ساخته شده است.
این تپه ها توسط دو دره به نام های لیر و شیلو از یکدیگر جدا می شوند. روی این تپه ها، فرورفتگی های دست کند سنگی متعددی وجود دارد که از آن با نام دست کندهای تاریخی یاد می نمایند.
چاه های سنگی بندر سیراف
چاه های سنگی بندر سیراف نزدیک به 100 حلقه چاه آب است که در دره لیر و شیلر واقع شده است. عمق بعضی از این چاه ها به 130 متر می رسد که در بعضی از فصول سال دارای آب هستند.
گور تمدن ها یکی از جاذبه های گردشگری کنگان
گور تمدن ها از شگفت انگیزترین مناطق تاریخی این بندر است که با وجود دو زلزله مهیب که در سال های 327 و 496 هجری شمسی رخ داد، همچنان سالم برجای مانده است. در این گورستان مردمانی با ادیان و فرهنگ مختلف دفن شده اند و به همین دلیل گور تمدن ها نامیده می شود.
دخمه های باستانی سیراف
دخمه های باستانی سیراف بر دامنه کوه های شمالی قرار دارند. بعضی باستان شناسان از آن ها به عنوان حوضچه هایی برای نگهداری آب باران و بعضی دیگر به عنوان قبور سنگی یاد می نمایند.
گفته می شود که کاربری اولیه این دخمه ها جمع آوری آب باران بوده است. بعضی از این حوضچه ها دارای سرریز است به طوریکه پس از پرشدن آن، آب مستقیما درون حوضچه پایین دست راهنمایی می شود.
احتمال می رود که به دلیل رخداد حوادثی همچون زلزله یا بیماری طاعون که احتیاج به دفن سریع مردگان بوده است؛ از این حوضچه ها به عنوان قبر استفاده نموده اند.
گور سیبویه یکی از جاذبه های گردشگری کنگان
گور سیبویه محل دفن استاد سیبویه و برادرش نوراوین از علمای اهل تسنن در دره لیر است.
آرامگاه قطب الدین شیرازی
آرامگاه قطب الدین شیرازی از علمای ایرانی قرن هفتم که نقش مهمی در گسترش حکمت و فلسفه، علوم طبیعی، پزشکی و هنر داشته است در گلزار شهدای بندر سیراف واقع شده است.
مسجد امام حسن بصری در کنگان
مسجد امام حسن بصری بر روی تپه کوچکی مشرف به گلزار شهدای این بندر واقع شده است که قدمت آن به عهد ایلخانی بازمی شود. این مسجد بر روی ویرانه های یک دژ ساسانی بنا شده است.
پیش از زلزله این مسجد یکی از کهن ترین مساجد دارای مناره در سرزمین های اسلامی بوده است اما پس از زلزله تغییراتی برای بازسازی بر روی این مسجد انجام شد. شکل کلی مسجد و حیاط مرکزی آن مربع است و از ساده ترین نمونه مساجد محسوب می شود.
منبع: مجله دلگرم