سوخت های فسیلی و گرمایش جهانی: ارتباط آن ها چیست؟

به گزارش وبلاگ دیدگاه، ذغال سنگ، نفت و گاز طبیعی سه شکل مختلف سوخت های فسیلی هستند که به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند. سوخت های فسیلی به وسیله فرآیند تجزیه بی هوازی مواد آلی زیر سطح زمین طی میلیون ها سال

سوخت های فسیلی و گرمایش جهانی: ارتباط آن ها چیست؟

مترجم: امین حسین پور

منبع:راسخون

ذغال سنگ، نفت و گاز طبیعی سه شکل مختلف سوخت های فسیلی هستند که به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند. سوخت های فسیلی به وسیله فرآیند تجزیه بی هوازی مواد آلی زیر سطح زمین طی میلیون ها سال تشکیل می شوند. استفاده از سوخت های فسیلی در مقیاس بزرگ از زمان انقلاب صنعتی شروع شده است. امروزه، این سوخت ها پرکابرد ترین منابع انرژی در دسترس برای استفاده های هم شخصی و هم تجاری هستند. از بنزین برای تأمین سوخت وسایل نقلیه استفاده می گردد در حالیکه ذغال سنگ و گاز طبیعی برای فراوری الکتریسیته مورد استفاده قرار می گیرند. آمار نشان می دهد که تقریباً سه چهارم احتیاج انرژی در دنیا به وسیله سوخت های فسیلی تأمین می گردد.

کربن دی اکسید

وجود سطح بالای کربن دی اکسید در اتمسفر منجر به افزایش میزان گرما در سطح زمین می گردد. این بدان خاطر است که کربن دی اکسید گرمای حاصل از نور خورشید را به دام می اندازد و اجازه پخش شدن آن در اتمسفر را نمی دهد، فرآیندی که اثر گلخانه ای نامیده می گردد. چون سوخت های فسیلی از هیدروژن و کربن ساخته شده اند، سوزاندن سوخت های فسیلی میزان زیادی کربن دی اکسید به هوا آزاد می نماید. هنگامی که درصد کربن دی اکسید در هوا به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می نماید، میزان گرمای جذب شده به وسیله دی اکسید کربن هم افزایش می یابد. این به نوبه خود منجر به افزایش کلی دمای سطح زمین می گردد که گرمایش دنیای شناخته می گردد.

ا

فزایش دما

تحقیقات مختلف نشان می دهند که از اواسط قرن نوزدهم، محتویات کربن دی اکسید موجود در اتمسفر حداقل 25 درصد افزایش یافته است. این به خاطر استفاده زیاد از سوخت های فسیلی در دنیا بوده است. بدین خاطر، در 150 سال گذشته، دمای زمین بیشتر از 1 درجه فارنهایت افزایش یافته است. برآورد می گردد که دمای زمین در صد سال آینده باز هم افزایش پیدا خواهد نمود. پس، سیاره ما در قرن آینده به مراتب گرم تر خواهد شد.

بالا آمدن آب دریاها

بالا آمدن آب دریاها می تواند تأثیرات منفی در آب و هوای زمین داشته باشد. این باور وجود دارد که تغییرات چشمگیری در شرایط آب و هوا در قسمت های مختلف دنیا وجود خواهد داشت. یخچال های زمین با سرعت بیشتری در حال ذوب شدن هستند. در نتیجه، نواحی واقع شده در نزدیک منابع آب مانند نواحی ساحلی احتمالاً در آب غرق خواهند شد. جزایر، دلتاها و شهر هایی مانند نیویورک ممکن است به زیر آب بروند! خشکسالی و سیلاب های بیشتری در نواحی جزیره ای رخ خواهد داد. شهرهای بزرگ واقع در ساحل هم با عواقب بالا آمدن سطح آب روبرو خواهند شد.

باران اسیدی

سوزاندن سوخت های فسیلی نه تنها کربن دی اکسید زیادی وارد هوا می نماید بلکه بعلاوه گازهای دیگری هم مانند کربن مونوکسید، متان، اکسید نیتروژن و غیره فراوری می نماید که منجر به آلودگی هوا می شوند. هنگامی که این گازها در آب حل می شوند و تشکیل ابر می دهند تبدیل به اسید های مضر مانند اسید سولفوریک و اسید کربنیک می شوند. این مواد شیمیایی به شکل باران اسیدی به سطح زمین بازمی گردند که تأثیر زیادی روی شرایط کل محیط زیست دارد. باران های اسیدی به گیاهان و خاک آسیب می زند و منابع آب را آلوده می نماید.

لکه های نفتی

نفت خام اغلب به وسیله تانکرها و کشتی ها از محلی به محل دیگر حمل می گردد. نشت نفت از این تانکرها منجر به آلودگی آب می گردد و گونه های آبی مختلف را در معرض خطر قرار می دهد. می بینید که مسائل سوخت های فسیلی، گرمایش دنیای و تغییرات آب و هوا به همدیگر مرتبط هستند. همه ما نقش حیاتی در کنترل این تأثیرات داریم. با انجام اقدامات ساده ای مانند کاهش مصرف انرژی، کاهش قطع درختان و غیره می توانیم به کنترل مشکل گرمایش دنیای یاری کنیم.منبع: راسخون

به "سوخت های فسیلی و گرمایش جهانی: ارتباط آن ها چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سوخت های فسیلی و گرمایش جهانی: ارتباط آن ها چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید