وزن مناسب با رژیم صحیح
به گزارش وبلاگ دیدگاه، برای کاهش وزن، نوع ماده غذایی از کل میزان کالری دریافتی روزانه شما اهمیت کمتری دارد و البته این به معنای کم اهمیت جلوه داده انتخاب های غذایی شما نیست. بسته به هدف شما انتخاب نوع خاص ماده غذایی می تواند اهمیت داشته

نویسنده: دکتر حدیث شکیبا
برای کاهش وزن، نوع ماده غذایی از کل مقدار کالری دریافتی روزانه شما اهمیت کمتری دارد و البته این به معنای کم اهمیت جلوه داده انتخاب های غذایی شما نیست. بسته به هدف شما انتخاب نوع خاص ماده غذایی می تواند اهمیت داشته باشد اما نکته مهم این است که برای کاهش وزن، کل کالری دریافتی، صرف نظر از نوع ماده غذایی کاهش یابد. زمان های غذا خوردن یا تنظیم وعده های غذایی نقش حیاتی در حفظ توده عضلاتی و داشتن قدرت کافی در فعالیت های ورزشی دارد زیرا تنظیم اسیدهای آمینه و انرژی مورد احتیاج، بسته به نوع فعالیت ورزشی بسیار مهم است. سه وعده غذایی مناسب نیست.
اهمیت وعده صبحانه
اگر شما در از دست دادن وزن و چربی جدی هستید برای مصرف صبحانه برنامه ریزی کنید. بسیاری از افراد، وعده صبحانه را حذف می نمایند و وعده صبحانه بیشتر از سایر وعده ها حذف می گردد زیرا ترجیح می دهند مدت بیشتری بخوابند و بدون صبحانه از خانه بیرون بفرایند. این یکی از اشتباه های بزرگ و رایج است زیرا بعد از چند ساعت خواب، بدن به صورت 100 درصد به کربوهیدارت ها احتیاج ندارد اما مطالعات نشان داده اند افرادی که وعده صبحانه کامل می خورند در طور روز کمتر گرسنه می شوند. توصیه می گردد که قسمت اعظم کربوهیدارت ها و چربی خود را در این وعده دریافت کنید. با تنبلی، این وعده غذایی مهم را از دست ندهید.بین رژیم غذایی به خود استراحت دهید
همه افرادی که انواع رژیم های غذایی را امتحان نموده اند، تجربه نموده اند که بعد از یک کاهش وزن سریع در چند هفته اول رژیم غذایی، کاهش وزن به تدریج سخت تر می گردد. بعد از چند هفته ممکن است این فرایند سخت تر هم گردد. دلیل این مسئله این است که بدن شما درک می نماید که سطح ذخیره چربی بدن شما کاهش یافته و ورود انرژی به بدن شما کم است. برای مقابله با این حالت بدن سطح لپتین خود را کاهش می دهد و متعاقب آن مصرف انرژی بدن (سوخت و ساز) کاهش می یابد و درنتیجه مقدار از دست دادن چربی هم کاهش می یابد.می تواند کربوهیدرات در بعضی روزها بیشتر مصرف گردد. مصرف کربوهیدرات در بعضی روزها باعث جلوگیری از کاهش لپتین و حفظ ترشح لپتین در یک سطح تعیین می گردد که نتیجه آن حفظ متابولیسم بدن در محدوده قابل قبول است. مقدار مصرف کربوهیدرات و فاصله بین این روزهای استراحت بستگی به ترکیب بدن افراد و متابولیسم آن ها دارد و این افزایش مصرف می تواند بین 110- 55 درصد مقدار کربوهیدرات در روزهای عادی رژیم غذایی باشد.
در ترکیب بدنی اکتومورف یا لاغر، در حداکثر مقدار می توان در روزهای ترک رژیم، کربوهیدرات مصرف کرد و در افراد چاق یا اندومورف این مقدار حداقل است و در افراد با ترکیب عضلاتی یا مزومورف در حدود 90- 80 درصد بیشتر از مقادیر دریافتی در رژیم می توان در روزهای ترک رژیم کربوهیدرات مصرف کرد.
* برای جبران این اضافه دریافت کالری ناشی از مصرف بیشتر کربوهیدرات بایستی مصرف پروتئین خود را قدری کمتر از حد معمول کنید.
* بایستی حتماً فواصل روزهای بدون رژیم منظم باشد تا از افت متابولیسم و چربی سوزی پیشگیری گردد که باز این مسئله بستگی به ترکیب بدن افراد دارد. در افراد اکتومورف یا لاغر هر 8- 7 روز یک بار، در افراد عضلانی یا مزومورف 9- 8 روز یک بار و در افراد با ترکیب چاق یا اندومورف 10- 9 روز یک بار می توانید دریافت کربوهیدرات را افزایش دهید.
منبع مقاله :
نشریه زیبایی سالم، سال هفتم، اول و پانزدهم دی ماه 1393
منبع: راسخون