آیا واقعا قارچ خوراکی مفید است؟
به گزارش وبلاگ دیدگاه، نباید در خصوص فواید مصرف قارچ افراط و تفریط کرد. قارچ جزء گروه سبزیجات است و احتیاج روزانه انسان به این گروه 5-3 واحد است. در قارچ ها سخن از پروتئین به میان نمی آوریم، زیرا سبزیجات اصولا دارای پروتئین کمی هستند.گوشت (به صورت لاشه) در حدود 20 درصد پروتئین دارد، ولی پروتئین قارچ تنها درحدود 3-2 درصد است؛ یعنی 10 برابر
آیا واقعا قارچ خوراکی مفید است؟
نویسنده: دکتر مصطفی نوروزی-دکتر رزا زاوشی
نباید در خصوص فواید مصرف قارچ افراط و تفریط کرد. قارچ جزء گروه سبزیجات است و احتیاج روزانه انسان به این گروه 5-3 واحد است. در قارچ ها سخن از پروتئین به میان نمی آوریم، زیرا سبزیجات اصولا دارای پروتئین کمی هستند.گوشت (به صورت لاشه) در حدود 20 درصد پروتئین دارد، ولی پروتئین قارچ تنها درحدود 3-2 درصد است؛ یعنی 10 برابر کمتر.ترکیبات قارچ:
پروتئین: در کشو فنلاند قارچ های خوراکی دارای 7/4 درصد پروتئین هستند، که البته قابل مقایسه با گوشت که دارای 20 درصد پروتئین است، نمی باشند.
ویتامین B2: حدود 21 درصد از اندازه توصیه شد ریبوفلاوین را تامین می نماید.
ویتامین B3: حدود 30 درصد از اندازه توصیه شده نیاسین را تامین می نماید.
ویتامین C: حدود 6 درصد از اندازه توصیه شده ویتامین C را تامین می نماید.
ویتامین B9: حدود 9 درصد از اندازه توصیه شده اسید فولیک را تامین می نماید.
سلنیوم : تقویت کننده سیستم ایمنی و ضد سرطان است. مصرف 100 گرم قارچ 16 درصد احتیاج روزانه به سلنیوم را مرتفع می نماید.
پتاسیم: برای قلب و فشار خون بالا مفید است. مصرف 100 گرم قارچ، 17 درصد احتیاج روزانه به پتاسیم را مرتفع می نماید.
فسفر: به استحکام استخوان و دندان یاری می نماید. مصرف 100 گرم قارچ، 12 درصد احتیاج روزانه به فسفر را مرتفع می نماید.
روی: تقویت کننده سیستم ایمنی و ضد عفونت است. مصرف 100 گرم قارچ، 6 درصد احتیاج روزانه به روی را مرتفع می نماید.
مس: خونساز است مصرف 100 گرم قارچ، 30 درصد احتیاج روزانه به مس را مرتفع می نماید.
آب: 100گرم قارچ، 80 تا 90 درصد آب دارد.
انرژی: 100گرم قارچ، کمتر از 30 کیلوکالری انرژی در بدن فراوری می نماید. مصرف قارچ مثل سایر سبزیجات در رژیم های کاهش وزن کاربرد دارد.
هشدار: تاریخ انقضاء در قارچ بسته بندی شده دو هفته است. هنگام خرید به بسته بندی، تاریخ انقضاء و پروانه بهداشتی توجه فرمایید و باید کارگاه و کشت قارچ استریل و تحت کنترل باشد.
نتیجه گیری: قارچ از جمله سبزیجات مفید است که ارزش املا ح آن بالا می باشد. به جزء ویتامین های B9 (اسید فولیک) وB6 (پیریدوکسین)، تمام منابع ویتامینی و املا ح قارچ در اثر طبخ خوب حفظ می شوند.
منبع:نشریه دنیای تغذیه - ش100
منبع: راسخون