فواید غیر منتظره برگ موز
به گزارش وبلاگ دیدگاه، به نقل از السومریه نیوز، مطالعات علمی زیادی وجود ندارد که بعضی از این مزایا را تأیید کند، اما بیشتر مزایا و موارد استفاده آن از درمان بعضی بیماری ها گرفته تا استفاده از آن ها در آشپزی یا به اسم خوراک دام بر اساس تجربیات شخصی و عادات موروثی است.
اما وب سایت بولدسکی در گزارشی درباره برگ موز توصیه می نماید که هنگام استفاده از آن ها برای اهداف درمانی باید با پزشک مشورت کرد و خاطر نشان کرد که برگ موز به میزان میوه موز مغذی و سالم است.
1. سرماخوردگی و آنفولانزا
نتایج یک مطالعه علمی نشان می دهد که گیاهان دارویی از جمله برگ موز می توانند به اسم داروی گیاهی برای سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده شوند، زیرا حاوی آنتی اکسیدان های قوی هستند.
2. ضد تب
یک مطالعه در خصوص تأثیر مفید همه قسمت های موز از جمله برگ های آن در برابر تب صحبت نموده است. مواد شیمیایی گیاهی موجود در برگ موز به علت اثرات ضد تب، ضد میکروبی و ضد التهابی به پیشگیری یا درمان بیماری هایی مانند تب یاری می نماید. مصرف یک نوشیدنی برگ موز آب پز به طور کلی تقویت کننده سلامت محسوب می گردد.
3. پانسمان زخم
بر اساس یک مطالعه، برگ موز به علت منحصر به فرد بودن، مقرون به صرفه بودن و خواص در دسترس، در بسیاری از کشور های در حال توسعه پانسمان زخم مقرون به صرفه و موثری است. خواص ضد میکروبی و ضد التهابی برگ موز با پانسمان وازلین برابر است و بنابراین می تواند به درمان و ترمیم زخم در زمان کوتاه یاری کند.
4. تقویت سیستم ایمنی بدن
یک مطالعه نشان می دهد که لکتین، نوعی پروتئین، در برگ موز به وفور یافت می گردد. لکتین ها دارای خواص تنظیم کننده سیستم ایمنی قوی هستند که می تواند به افزایش تعداد سلول های T در بدن یاری کند. سلول های T بخشی از سلول های ایمنی هستند که به شناسایی عوامل بیماری زا در بدن و ارسال سیگنال به سلول های B برای مبارزه و از بین بردن آن ها یاری می نماید.
5. کاهش سلولیت
از برگ موز در هند به اسم یک درمان موضعی استفاده می گردد که باعث کاهش التهاب سلولیت در بدن می گردد. برگ موز له شده روی پوست محل سلولیت استفاده می گردد. پلی فنول های موجود در برگ های موز به کاهش کلسترول در سلول های پوستی که مسئول ایجاد سلولیت هستند یاری می نماید و در نتیجه آن را کاهش می دهد.
6. درمان مسائل مو
برگ موز به اسم یک ماده فوق العاده برای مو عمل می نماید و برای از بین بردن بعضی از مسائل آن مانند شوره و زدودن مو های سفید استفاده می گردد. تجربیات شخصی بعضی افراد می گوید که خرد کردن و یک برگ موز برای استخراج آب و سپس مالیدن آن به مو ها می تواند به سیاه شدن مو ها یاری نموده و سفیدی مو ها را کاهش داده و در عین حال فولیکول ها را هم تقویت کند.
7. دیابت
بر اساس یک مطالعه، برگ موز منبع بالقوه روتین ضدالتهاب و آنتی اکسیدان است. روتین، فلاونوئید اولیه موجود در برگ موز، با کنترل سطح گلوکز بیماران دیابتی و جلوگیری از خطر عوارض مرتبط، برای بیماران دیابتی مفید است. برگ موز بعلاوه به تجزیه مالتوز، نوعی قند، یاری می نماید که افزایش میزان آن نشان دهنده دیابت است.
8. درمان زخم معده
بیماری زخم معده در اثر عدم تعادل اسید پپسین و عوامل دفاعی مانند نیتریک اکسید در معده ایجاد می گردد. یک مطالعه علمی به خاصیت ضد زخم برگ موز پرداخته است. نتایج این مطالعه می گوید که برگ موز حاوی فلاونوئید ها و بسیاری از ترکیبات آلی و معدنی مانند آلکالوئید ها، آنتی اکسیدان ها و اسید های فنولیک است که می تواند اثرات محافظتی در برابر آسیب مخاط معده ایجاد نموده و زخم ها را درمان کند.
9. بهبود اشتها
بسیاری از شرایط بلند مدت و کوتاه مدت مانند بیماری کبد، تب، مسائل کلیوی، مسمومیت غذایی و هپاتیت می تواند اشتهای فرد را کاهش دهد. عطر و طعم متمایز برگ موز برای تحریک اشتها مفید است.
10. تسکین درد گزش
یک مطالعه علمی در خصوص فعالیت ضد سمی برگ موز در برابر نیش مار صحبت نموده است. این مطالعه نشان می دهد که وقتی عصاره برگ موز با پروتئین های سم مار در تعامل باشد، تانن ها و پلی فنول های موجود در برگ های موز می توانند پروتئین های سمی را غیرفعال نموده و تأثیر آن ها را تا حدودی کاهش می دهند، که در هنگام استفاده از خمیر برگ موز برای نیش مار به تسکین درد تبدیل می گردد. اما این مطالعه هنوز به شواهد بیشتری احتیاج دارد.
11. بسته بندی مواد غذایی بهداشتی
برگ موز به دلایل بهداشتی به طور سنتی در بسته بندی مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد که مهمترین آن ها عدم وجود سموم در مقایسه با پلاستیک است. خواص ضد باکتریایی برگ موز بعلاوه از فساد مواد غذایی به علت باکتری ها و میکروب ها جلوگیری می نماید. روکش برگ موز مواد غذایی را برای مدت طولانی ایمن و تازه نگه می دارد. بعلاوه، بسته بندی های برگ موز به علت اینکه سازگار با محیط زیست هستند، احتیاجی به تمیز کردن ندارند.
12. طعم بی نظیر
از برگ موز به طور گسترده ای در آشپزی، به ویژه در غذا های بخارپز استفاده می گردد. هنگامی که برگ موز به اسم عنصری در رژیم غذایی استفاده می گردد، پلی فنول هایی را اضافه می نماید که بسیاری از بیماری های التهابی و مزمن مانند سرطان، بیماری های قلبی و آلزایمر را کاهش می دهد. وقتی غذا روی برگ موز داغ سرو می گردد، پوشش مومی آن تمایل به ذوب شدن در غذا پیدا می نماید و طعم منحصر به فرد و سبکی به غذا می بخشد.
منبع: همگردی