چگونه از غلظت خون جلوگیری کنیم؟
به گزارش وبلاگ دیدگاه، بدن ممکن است به وسیله لخته شدن خون، جریان خون را متوقف کند و این روند آسیب های جدی سلامت مانند سکته مغزی و حمله قلبی را به همراه دارد؛ اما رقیق شدن خون می تواند از این موضوع جلوگیری کند.
رقیق شدن خون در این میان، می تواند به بازگرداندن جریان خون و جلوگیری از آسیب های عمده یاری کند. با این حال رقیق کننده های طبیعی خون فقط داروهای قوی تجویز شده نیستند بلکه بعضی مواد غذایی نیز به طور طبیعی همین خاصیت را دارند.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، با مصرف 6 ماده غذایی می توان از غلظت خون جلوگیری کرد:
- سیر: سیر خاصیت رقیق کنندگی خون را دارد و مصرف آن به طور منظم باعث جلوگیری از لخته شدن خون می گردد. البته اگر شما از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنید با پزشک تان در خصوص اندازه مصرف سیر مشورت کنید چون سیر می تواند با مصرف این داروها تداخل ایجاد کند.
- روغن ماهی: سرشار از اسیدهای چرب امگا3 است که نه تنها به تقویت عملکرد مغز یاری می نماید بلکه مسائل جدی سلامت مانند سکته مغزی را نیز کاهش می دهد. اسیدهای چرب امگا 3 بعلاوه با جلوگیری از ایجاد مواد تشکیل دهنده پلاکتی، باعث رقیق شدن خون می گردد. اگر هوادار طعم ماهی نیستید، مکمل های امگا 3 را برای رقیق شدن خون روزانه مصرف کنید.
- ویتامین D: منجر به جلوگیری از تشکیل لخته خون و کاهش خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی می گردد. ویتامین D در طیف گسترده ای از مواد غذایی مانند بادام، دانه های کامل، آفتابگردان، تخم مرغ و آجیل یافت می گردد. از مکمل های ویتامین D نیز برای رقیق شدن خون می توان بهره برد.
- زنجبیل: نه تنها منجر به کاهش التهاب گوارشی و یاری به برطرف سوء هاضمه می گردد، بلکه سالیسیلات موجود در آن، اسیدی است که می تواند منجر به کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی گردد. زنجبیل به صورت تازه، ادویه یا چای در دسترس است و از این رو گنجاندن آن به صورت منظم در رژیم غذایی روزانه سخت نیست. تنها پیش از استفاده از زنجبیل با پزشک خود مشورت کنید تا این ماده غذایی با داروهای تجویزی برای شما تداخل ایجاد نکند.
- آووکادو: از دو طریق مانع ایجاد لخته خون می گردد. اول این که سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است و از تشکیل پلاکت ها جلوگیری می نماید و دوم این که حاوی اسید سالیسیلات است و با کاهش تشکیل لخته، از بروز سکته مغزی نیز پیشگیری می نماید.
- روغن زیتون: یک مطالعه که نتایج آن در مجله تغذیه بالینی آمریکا منتشر شده، حاکی از آن است که فنول ها در روغن زیتون برای جلوگیری از لخته خون موثر است. علاوه بر این، روغن زیتون علاوه بر اثر حفاظتی بر روی سرخرگ های بدن، چسبندگی پلاکت های خون را به تاخیر می اندازد و میزان ترومبوکسان را که از عوامل افزایش دهنده چسبندگی پلاکت هاست، کاهش می دهد. نمونه شاخص این اثر مفید رژیم غذایی مدیترانه ای است که غنی از زیتون، ماهی، سیر یا حبوبات و سبزی است و به همین دلیل است که آمار مبتلایان به بیماری های قلبی عروقی در کشورهای حاشیه دریای مدیترانه به کمترین میزان رسیده است
منبع: گردشبان