داروها یکی از خطرناک ترین عوامل مسمومیت زا در منازل است
به گزارش وبلاگ دیدگاه، خبرنگاران/خراسان شمالی مدیر داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: داروها یکی از خطرناک ترین عوامل مسمومیت زا در منازل است و مصرف خودسرانه داروها می تواند منجر به مسمومیت های دارویی گردد.
دکتر مریم فلاح در گفت و گو با وبلاگ دیدگاه، اضافه نمود: مقادیر مصرف بالای بعضی از داروهای به ظاهر کم خطر، می تواند برای بچه ها و افراد مسن کشنده باشد.
وی توضیح داد: شایعترین علت بروز مسمومیت در دنیا، مصرف داروها بیش از مقادیر درمانی است و همه ساله نزدیک به 60 درصد از تماس های مراکز اطلاع رسانی داروها و سموم کشور ایران مربوط به مسمومیت های دارویی بوده است که رقم بالا و قابل تاملی است.
فلاح گفت: چنانچه در خانه کودک زیر پنج سال دارید، حتما داروها را در کمدهای بالا، دور از دسترس و مجهز به قفل قرار دهید.
وی اضافه نمود: مراقب باشید تا هنگام بیماری کودک، دز تکراری و یا داروی بیشتر از حد تجویز شده به کودک ندهید؛ به عنوان مثال برای کاهش تب در بچه ها، داروی استامینوفن را بر اساس وزن و سن کودک و با مشورت پزشک و داروساز به کودک بدهید، مقادیر بیش از حد درمانی استامینوفن می تواند ایجاد مسمومیت کند.
مدیر داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اظهار کرد: داروهای مصرفی افراد خانواده را دور از دسترس بچه ها نگهدارید و از قرار دادن دارو در کیف دستی پرهیز کنید تا مانع خورده شدن دارو به وسیله بچه ها گردد.
وی ادامه داد: داروهای خود را در مقابل چشم بچه ها نخورید، زیرا بچه ها از رفتار بزرگسالان تقلید می نمایند و ممکن است دور از چشم والدین داروها را به دهان ببرند.
وی اضافه نمود: اگر به کودک خود دارو می دهید به او تفهیم کنید که این دارو است و از کلماتی مثل آبنبات، شکلات و یا خوراکی استفاده نکنید.
فلاح توضیح داد: چنانچه فردی در خانواده در حال درمان و ترک اعتیاد است، از دسترسی بچه ها به داروهای درمان نماینده اعتیاد مانند قرص یا شربت متادون به طور جدی خودداری کنید.
وی ادامه داد: مرگ بسیاری از بچه ها و حتی بزرگسالان به علت نگهداری شربت متادون در یخچال به علت تعویض بطری دارو با بطری داروهای دیگر و یا نوشیدنی ها خوراکی و مصرف اتفاقی آنها انجام شده است است.
منبع: خبرگزاری ایسنا