طرز تهیه ماهی قزل آلا در ماهیتابه
به گزارش وبلاگ دیدگاه، طرز پخت ماهی قزل آلا یا بهترین طرز تهیه ماهی قزل آلا، به تکنیک طرز سرخ کردن ماهی قزل الا برمی شود. برای مثال در طرز تهیه ماهی قزل آلا در ماهیتابه مزه دار کردن و برشته کردن ماهی مهم است.
وبلاگ دیدگاه | سرویس آشپزی - ماهی قزل آلا را می توان مانند سایر انواع ماهی به صورت ماهی شکم پر، ماهی کبابی، در فر و یا در ماهیتابه درست کرد. برای تهیه ماهی قزل آلا در ماهیتابه ابتدا باید شکم آن را برش زد و محتویات شکم ماهی را خارج کرد. سپس استخوان های آن را خارج نموده و ماهی را شست. برای اینکه ماهی طعم و مزه بهتری پیدا کند، معمولا قبل از طبخ آن را مزه دار می نمایند و چند ساعت در سبزیجات و ادویه های معطر می خوابانند. پس از مزه دار شدن ماهی آن را سرخ نموده و همراه با پلو که البته بهتر است شوید پلو یا سبزی پلو باشد و سیر ترشی سرو می نمایند.
طرز پخت ماهی قزل آلا
برایدرست کردن ماهی قزل آلا در ماهیتابه مراحل زیر را دنبال کنید.
1. استخوان کشی ماهی قزل آلا یا فیله کردن آن
- ماهی را به پشت برگردانده و پشت ماهی را فشار دهید تا استخوان ها از گوشت جدا گردد.
- انگشت های خود را از خاتمهی آبشش زیر استخوان ها قرار داده و به سمت دم ماهی بکشید تا استخوان کاملا از گوشت جدا گردد.
- با استفاده از یک چاقوی تیز، استخوان را از دو طرف (از خاتمه و از زیر آبشش) ببرید.
2. مزه دار کردن ماهی قزل آلا
در طرز پخت ماهی قزل آلا مجلسی باید آن را حرفه ای مزه دار کنید.
مواد لازم برای مزه دار کردن ماهی قزل آلا | |
ماهی قزل آلا | 3 عدد |
آبلیمو | 1/2 لیوان |
پیاز متوسط | 2 عدد |
جعفری خرد شده | 1 فنجان کوچک |
پرتقال | 1 عدد |
فلفل دلمه ای | 1 عدد |
زنجبیل | 1 قاشق چایخوری |
زعفران دم نموده | 3 قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
روش مزه دار کردن ماهی قزل آلا
- پیاز را خلالی خرد نموده و در ظرفی بریزید.
- آبلیمو، جعفری خرد شده، پرتقال حلقه شده، فلفل دلمه ای خرد شده، روغن زیتون، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران دم نموده را به پیاز اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید.
- ماهی را در مخلوط فوق بخوابانید و روی ظرف سلفون بکشید. سپس آن را 3-2 ساعت در یخچال قرار دهید تا مواد به خورد ماهی رفته و حسابی مزه دار گردد.
3. طرز تهیه ماهی قزل آلا در ماهیتابه
- ماهی را از یخچال خارج نموده، پیاز، فلفل دلمه ای و جعفری را از روی آن پاک کنید.
- در یک بشقاب مقداری آرد سوخاری بریزید، ماهی ها را در آرد سوخاری بغلطانید تا اطراف آن ها کاملا به آرد آغشته گردد.
- روغن را در تابه نچسب بر روی حرارت ملایم داغ کنید و ماهی ها را در آن قرار دهید.
- حرارت را متوسط نموده و اجازه دهید هر طرف ماهی، 15 تا 20 دقیقه پخته و برشته گردد.
- در مدت سرخ کردن ماهی می توانید از مخلوط کره، آبلیمو یا آب نارنج و زعفران دم نموده سسس درست نموده و با برس روی ماهی بمالید تا ماهی طعم و مزه بهتری پیدا کند.
طرز تهیه سس ماهی قزل آلا
در صورت تمایل می توانید سس خوشمزه ای درست نموده و در کنار ماهی قزل آلا سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه سس ماهی قزل آلا | |
سبزی ماهی خرد شده | 3 قاشق غذاخوری |
گردوی آسیاب شده | 2 قاشق غذاخوری |
کنجد آسیاب شده | 1 قاشق غذاخوری |
پیاز عظیم رنده شده | 1 عدد |
رب انار ملس | 1 قاشق غذاخوری |
آب | 1.5 لیوان |
روغن | به میزان لازم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- پیاز رنده شده را با کمی روغن تفت داده، سپس نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید.
- گردو و کنجد را به پیاز اضافه نموده و با حرارت ملایم حدود یک دقیقه تفت دهید.
- سبزی ماهی را اضافه نموده و حدود 2 دقیقه تفت دهید تا آب آن کشیده گردد.
- رب انار را اضافه نموده و حدود یک دقیقه تفت دهید، سپس آب را اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
- درب تابه را بسته و حرارت را کم کنید تا سس روی حرارت ملایم ریز جوش بزند و غلیظ گردد.
- پس از جا افتادن سس، آن را کنار ماهی سرخ شده در ظرف سرو بریزید یا در ظرف جداگانه کنار ماهی قرار دهید.
ماهی یکی از مواد غذایی با ارزش است که متخصصات تغذیه به گنجاندن آن در برنامه غذایی، بسیار تاکید می نمایند. این ماده غذایی سرشار از امگا 3 بوده و مصرف آن برای افراد مسن و سالخورده بسیار مفید است، البته به شرط اینکه در روغن سرخ نشده و به صورت بخارپز یا در فر پخته گردد. ماهی قزل آلا که به آن گل ماهی نیز گفته می گردد از جمله ماهی هایی است که در آب سرد پرورش می یابد و در زیرگروه ماهی های آزاد قرار گرفته است.
سخن آخر
ماهی قزل آلا جزء ماهی های پرورشی بوده و به همین دلیل همواره به صورت تازه در دسترس است. این ماهی سرشار از ارزش غذایی بوده و به خاطر طعم خوب، تازگی و قیمت مناسب از ماهی های پرطرفدار در میان ایرانیان است. تهیه ماهی قزل آلا در ماهیتابه بسیار ساده بوده و همانطور که در بالا ذکر شد در زمان کوتاهی امکان پذیر است. امیدواریم شما هم این غذای خوشمزه را درست کنید و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید.
شما چه ترفندهای دیگری برای بهتر کردن طعم ماهی می شناسید؟ تجربیات آشپزی خود را در خاتمهی این صفحه در قسمت ارسال نظر با ما و سایر مخاطبان وبلاگ دیدگاه به اشتراک بگذارید.
در آخر پیشنهاد می کنیم طرز پخت ماهی قزل آلا رستورانی را نیز در وبلاگ دیدگاه آموزش ببینید.
منبع: setare.com