علل شیر نخوردن نوزاد در گرما با شیر مادر و شیر خشک

به گزارش وبلاگ دیدگاه، شیر نخوردن نوزاد در گرما یکی از مسائل شایعی است که بعضی مادران در تابستان با آن دست و پنجه نرم می نمایند. در حالت عادی، شیردهی به بعضی نوزادان سخت و سخت است، حالا اگر به این سختی، معضلات گرما و رطوبت بالای هوا را هم اضافه کنید، شرایط پیچیده تر خواهد شد. از طرفی ممکن است در طول تابستان با افزایش دما، متوجه تغییر در روال شیردهی و تغذیه کودک با شیر مادر شوید. در این زمینه، توصیه هایی برای شیردهی به بچه ها در سنین پایین و در ماه های اولیه زندگی آن ها وجود دارد. در این مقاله از سرویس سبک زندگی در به دلیل های شیر نخوردن نوزاد در گرما و مراقب های عمومی در زمان شیردهی در فصل تابستان می پردازیم.

علل شیر نخوردن نوزاد در گرما با شیر مادر و شیر خشک

علل شیر نخوردن نوزاد در گرما

شاید متوجه شوید که کودکتان در هوای گرم نمی خواهد زیاد شیر بخورد یا در وعده های کوتاه تر و با دفعات بیشتر به خوردن شیر علاقه نشان می دهد. هر چند در نگاه اول ممکن است کمی نگران نماینده به نظر برسد ولی در این حالت زیاد نگران نشوید. اگر فکر می کنید هوای گرم بر شیر خوردن فرزندتان تاثیر گذاشته است، ممکن است به خاطر دلایل زیر باشد که می توانید برای برطرف آن، روش های منطقی را دنبال کنید.

گرما و تماس پوستی

در خصوص نوزادان، تماس پوستی نوزاد و مادر در فصل گرما، چندان خوشایند نیست. در این مواقع توصیه می گردد که کمترین تماس پوستی را با نوزادتان ایجاد کنید. برای این کار برترین روش شیردهی این است که فرزندتان را بخوابانید و به صورت خوابیده به او شیر بدهید. طوری که تنها تماس با کودک، از راه سینه و دهان شیرخوار باشد. البته نباید فراموش کنید که شیرخواران تمایل چندانی به خوردن شیر در حالت خوابیده ندارند.

از پارچه نخی یاری بگیرید

برترین روش شیر دادن به کودک در فصل گرما این است که روی بازوها و بدن نوزاد یک حوله یا پارچه نخی بیندازید تا بدن شما با کودک تماس نداشته باشد. در این مواقع تعداد دفعات شیردهی را بیشتر کنید و زمان شیردهی را پایین بیاورید.

چگونه گرمای هوا بر شیردهی مادر تاثیر می گذارد؟

احتمال کم آب شدن بدن مادر در هوای گرم وجود دارد. شاید به عنوان مادر متوجه شوید که شیرتان در ساعت های خاصی از شبانه روی آبکی تر است. اگر شیرتان کم آب شده و محتوای چربی آن بالا رفته است، نگران نباشید. تا زمانی که بدن خود را هیدراته نگه دارید، شیر شما می تواند برای هیدراته کردن بدن کودکتان هم مفید باشد. البته اگر نوزاد شما بیش از 6 ماه دارد، می توانید از انواع میوه ها برای برطرف کم آبی بدن، مثل هندوانه هم بهره ببرید. البته در میزان محدود!

شرایط بچه های که شیر خشک می خورند

کم آب شدن بدن در بچه های که شیرخشک می خورند نیز اتفاق می افتد. حتما لازم نیست که کودک از شیر مادر تغذیه گردد که سیکل و فرایند شیر خوردن کودک در فصل گرما تغییر کند. ممکن است نوزادانی که شیر خشک می خورند هم تمایل داشته باشند تعداد دفعات زیادتر و میزان کمتری از شیر بخورند. در این شرایط به نوزادان زیر 6 ماه می توانید کمی آب جوشیده ولرم بدهید. چون شیر خشک به مقدار شیر مادر، آب ندارد.

ضمناً جرعه های کوچک آب برای بچه ها کافی است. نباید فراموش کنید که آب نباید جایگزین غذا گردد. اگر هم به صورت ترکیب شیر خشک و شیر مادر، بچه ها را غذا می دهید، می توانید به همین رویه ادامه دهید.

برای خنک ماندن کودک در هوای گرم چه کار کنیم؟

همان طور که گفته شد، گرم بودن هوا و بدن بچه ها یکی از عواملی است که می تواند بر شیر خوردن نوزاد در تابستان تاثیر منفی بگذارد. به همین دلیل باید برای خنک ماندن کودک، اقداماتی را انجام دهید.

در مکان های خنک به فرزندتان شیر بدهید

یکی از دلایل شیر نخوردن نوزاد در گرما، احساس کلافگی به خاطر گرما است. در این مواقع برای شیر دادن به کودکتان، به یک مکان خنک یا یک فضای باز با سایه بروید. حتی بهتر است در مکان شیردهی، یک پنکه یا وسیله تهویه قرار دهید. اگر از پنکه استفاده می کنید، نباید آن را برای مدت طولانی روی نوزاد ثابت نگه دارید. در روزهای گرم سال هم می توانید از مکان هایی که تهویه مطبوع دارند مثل مراکز خرید، کافه های مجهز به اتاق مادر و کودک و … یاری بگیرید.

به کودک لباس گشاد بپوشانید

اگر می خواهید به نوزادتان لباس بپوشانید، لباس های پنبه ای گشاد برترین گزینه هستند. نباید فراموش کنید که رنگ های تیره، نور خورشید را بیشتر جذب می نمایند و این باعث گرم تر شدن بدن نوزاد و در نتیجه شیر نخوردن نوزاد در گرما می گردد. کلاه های لبه پهن هم می توانند یاری زیادی نمایند. البته اگر واقعا هوا گرم است، فقط یک به او بپوشانید.

چند حوله مرطوب آویزان کنید

اگر در اتاق به نوزادتان شیر می دهید، آویزان کردن چند حوله خیس و مرطوب در جهت جریان هوا می تواند به خنک شدن هوا یاری کند.

در هوای گرم قرار نگیرید

در ساعت های 11 صبح تا 3 عصر که نور خورشید مستقیم تر می تابد، تا جای ممکن از قرار دادن کودک در معرض نور خورشید خودداری کنید. از آن جایی که زیر 6 ماه به علت احتمال حساسیت پوستی تجویز نمی گردد، بهتر است تا جای ممکن در سایه بمانید. البته میزان بسیار کمی از ضدآفتاب برای استفاده روی پوست نوزاد خطری ایجاد نمی کند ولی در این مواقع هم بهتر است از ضدآفتاب طبیعی یا معدنی به جای ضدآفتاب های شیمیایی بهره ببرید.

کرم های ضد آفتاب معدنی ملایم تر هستند و بلافاصله جذب می شوند. در حالی که اگر ضدآفتاب های شیمیایی بزنید باید حدود 20 دقیقه صبر کنید تا خاصیت عایق بودن در نور خورشید را به دست آورند.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید کرم ضد آفتاب با SPF مناسب

چتر را نباید فراموش کنید

چترهای آفتابی در هنگام بیرون رفتن می توانند سایه خوبی بسازند. استفاده از کالسکه برای پوشاندن صورت کودک چندان توصیه نمی گردد چون این کار باعث بالا رفتن دمای داخل کالسکه خواهد شد. البته بعضی کالسکه ها، دارای سایه بان های تابستانی هستند یا می توانید از یک آفتابگیر تابستانی در آن ها بهره ببرید تا تهویه مناسب هوا را انجام دهد.

استفاده از آبپاش برای خنک کردن بدن نوزاد

ایده استفاده از آبپاش هم مجذوب کننده است. اسپری کردن آب به بدن نوزاد در هوای گرم می تواند به خنک شدن بدن نوزاد یاری کند. در این مواقع مراقب باشید که چشم نوزاد را هدف نمی گیرید.

بیشتر بخوانید: غذاهای ممنوعه در دوران شیردهی

نکات مراقبتی در خصوص مادران شیرده برای تابستان

بدیهی است که در دوران شیردهی و نوزادی، توجه زیادی به کودک می گردد. اما خودتان را نباید فراموش کنید، شیر دادن با شیر مادر در گرمای تابستان سخت است. در دوران شیردهی مطمئن شوید که میزان زیادی نوشیدنی می نوشید! بدن شما باید هیدراته بماند.

برای این کار، حداقل 2 تا 2.5 لیتر آب در روز مصرف کنید. اما مهم ترین چیز این است که به عکس العمل بدن خود توجه کنید. اگر برای برطرف تشنگی آب می نوشید، به خوبی می توانید از هیدراته شدن بدنتان مطمئن شوید. در این صورت حتما یک بطری بزرگ آب همراه خود داشته باشید. علاوه بر این، خودتان در سایه بمانید و از تابش مستقیم نور خورشید خودداری کنید.

چالش های شیردهی به نوزاد در گرمای تابستان

این نوع سوالات که به عنوان والدین کودک چه زمانی باید نگران باشید، یا اینکه چگونه بفهمید بدن نوزادتان کم آب شده است؟ از سوالات رایج در تابستان است. اما شما اگر علائم کم آبی زیر را در کودک خود مشاهده کردید، باید با پزشک مشورت کنید:

*دفع کمتر ادرار - متوجه پوشک های خیس یا سنگین کمتری خواهید شد و ممکن است رنگ ادرار نیز تیره تر باشد.

*لب های خشک

*چشم های گود و فرو رفته

*خشک شدن چشم ها و نبود اشک

*بی قراری و گریه مداوم نوزاد

*داغ بودن پوست نوزاد

*بی حالی غیر عادی کودک

سوالات متداول

مهم ترین علت اینکه نوزادان در تابستان کمتر شیر می خورند، چیست؟

گرمای هوا و تماس پوستی ناخوشایند برای نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می شوند، مهم ترین علت کمتر شیر خوردن نوزادان در فصل تابستان است.

برای شیر خوردن نوزاد در گرما چه کنیم؟

هم مادر و هم نوزاد باید در فصل تابستان بدن خود را هیدراته نگه دارند. هر دو نباید در مجاورت هوای گرم قرار بگیرند و مادران اصول شیردادن کودک را باید جدی بگیرند.

منبع: mybaba

منبع: افق کوروش

به "علل شیر نخوردن نوزاد در گرما با شیر مادر و شیر خشک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علل شیر نخوردن نوزاد در گرما با شیر مادر و شیر خشک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید